Διαδικασία μεταπώλησης μέσω της πλατφόρμας Share-IT

 

1. Σχετικά με το ShareIT

Η μεταπώληση γίνεται αποκλειστικά και ΜΟΝΟ μέσω της πλατφόρμας ShareIT

Το ShareIT (μία υπηρεσία της Digital River GmbH) είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα πληρωμών που ειδικεύεται στις ηλεκτρονικές πωλήσεις λογισμικού και συνδέει τους παραγωγούς λογισμικού, τους μεταπωλητές και τους πελάτες.

Η συνεργασία της DiasSoftware.gr με τη πλατφόρμα πληρωμών ShareIT επιτρέπει τόσο τους πελάτες όσο και τους μεταπωλητές να αγοράζουν και να παραλαμβάνουν ηλεκτρονικά τα προϊόντα ΔΙΑΣ, μέσω μίας απλής, άμεσης και 24ωρα διαθέσιμης διαδικασίας.

O μεταπωλητής πληρώνει στο ShareIT, το οποίο εκδίδει και το αντίστοιχο τιμολόγιο υπηρεσιών (invoice) προς τον μεταπωλητή. Το τιμολόγιο είναι ενδοκοινοτική συναλλαγή χωρίς ΦΠΑ, εφόσον ο μεταπωλητής έχει εγγραφεί για ενδοκοινοτικές συναλλαγές και έχει καταχωρήσει το ΑΦΜ του στο σύστημα VIES.

Για να ελέξετε αν η επιχείρησή σας είναι εγγεγραμένη στο VIES πατήστε εδώ.

 

Η διαδικασία μεταπώλησης είναι η ακόλουθη:

 1. Ο μεταπωλητής πουλάει(1) τα πακέτα λογισμικού ΔΙΑΣ στον πελάτη του και εισπράττει με όποιο τρόπο επιθυμεί.
   
 2. Ο μεταπωλητής αγοράζει αποκλειστικά και ΜΟΝΟ από τον online κατάλογο ΔΙΑΣ στο ShareIT το αντίστοιχο πακέτο λογισμικού ΔΙΑΣ στις τιμές χονδρικής.
 3. Ο μεταπωλητής πληρώνει στο ShareIT με Πιστωτική κάρτα, ή PayPal, ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (Αγγλικής τράπεζας).
 4. To ShareIT εκδίδει άμεσα παραστατικό (invoice) προς τον μεταπωλητή και του το αποστέλλει με email.
  Δείγμα τιμολογίου παροχής υπηρεσιών από ShareIT
   
 5. Ο μεταπωλητής, έχοντας το τιμολόγιο αγοράς του ΔΙΑΣ, μπορεί πλέον με τη σειρά του να εκδόσει το παραστατικό προς τον πελάτη του (π.χ. Τιμολόγιο, Απόδειξη λιανικής πώλησης, κτλ).

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης του ShareIT για τον μεταπωλητή:

 • Ο μεταπωλητής λαμβάνει άμεσα το τιμολόγιο αγοράς χωρίς το οποίο δε θα μπορούσε να τιμολογήσει τον πελάτη του (θα είχε αρνητικό υπόλοιπο στην αποθήκη)
 • Η διαδικασία είναι διαθέσιμη 24x7.
 • Το ShareIT εκδίδει ενδοκοινοτική τιμολόγιο χωρίς ΦΠΑ. Ο μεταπωλητής δε χρειάζεται να εκταμιεύσει το ΦΠΑ και αποκτά καλύτερη ταμειακή ροή.
 • Αν ο μεταπωλητής πληρώνει το ShareIT με πιστωτική κάρτα, επωφελείται από τα προγράμματα ανταμοιβής της κάρτας και από την άτοκη περίοδο μέχρι τη πληρωμή της.
 • Αν ο μεταπωλητής πληρώνει το ShareIT με PayPal, εκμεταλλεύεται το υπόλοιπο του στο PayPal που προέρχεται από εισπράξεις από πελάτες του.
 
 
(1) ο μεταπωλητής υποχρεούται να πουλάει τα πακέτα ΔΙΑΣ στις τιμές του Τιμοκαταλόγου της DiasSoftware.